Lokacije
Srijeda 20:00 - 21:30 sati
Petak 19:00 - 20:30 sati
Utorak 18:10 - 19:40 sati
Četvrtak 18:10 - 19:40 sati
Utorak 20:30 - 22:00 sati
Četvrtak 20:30 - 22:00 sati
Ponedjeljak 21:00 - 22:30 sati
Petak 21:00 - 22:30 sati
Kontaktirajte nas

Pitanja i odgovori
Polaznici su uvijek na prvom mjestu u sustavu Krav Maga Hercegovina. Ovaj moto proizlazi iz stava Krav Maga Globala i preuzele su ga sve regionalne federacije i njihove škole. Svoje korijene vuče od utemeljitelja Imija Lichtenfelda koji je uvijek nastojao svoj sustav prilagoditi studentima, učiniti ga boljim, neovisno radi li se o tehnikama, o načinu podučavanja ili o vrijednostima koje promovira Krav Maga.
To je sustav samoobrane, baziran na znanosti i iskustvu koji pruža mogućnost samoobrane ili obrane svojih bližnjih u okvirima vlastitih mogućnosti. Krav Maga je praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada
?Nastala je u Izraelu, pod pritiskom realnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je razvio Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyal Yanilov s timom vrhunskih instruktora međunarodne Krav Maga Global organizacije (KMG). Krav Maga je horizontalan sustav s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno i instiktivno te se praktično može upotrijebiti u stresnim uvjetima.
Ako želiš biti (više) u formi, ojačati svoje samopouzdanje i naučiti tehnike samoobrane, onda su treninzi Krav Maga za tebe. Omogućuje se svim polaznicima da dođu i ostvare željne ciljeve, nevezano za dob, spol, kondicijsku spremu i prethodno znanje o borilačkim vještinama. Postoje mješovite grupe (muškarci i žene). Uz te se grupe omogućuju specijalizirani tečajevi i obuke za tjelohranitelje, policiju i vojsku.
U pravilu treninzi se održavaju na tatamiju pa polaznici treniraju bosi ili u čarapama. Za početnički trening potrebno je: majica kratkih rukava, udobne hlače za trening (tajice, trenirka) i boca s vodom. Osnovna je oprema imati: štitnike za zube i genitalije.
Treninzi su koncipirani da sudjeluju svi polaznici sukladno svojim mogućnostima bez zaostajanja za grupom. Započinje se zagrijavanjem nakon čega slijede razgibavanje i istezanje. Svaki termin treninga prati kurikulum prema kojem instruktor polaznicima objašnjava i demonstrira razne tehnike samoobrane, udaračke tehnike rukama i nogama te polaznike izlaže mogućim stvarnim situacijama. Odrađuju se vježbe u stresnim uvjetima te vježbe snage.
Lokacije i termini se mogu pronaći na web stranici Krav Maga Hercegovina
U Hercegovini su trenutno aktivne četiri lokacije na kojima se održavaju treninzi Krav Mage. Na mrežnim stranicama možete pronaći sve gradove i termine. Uglavnom se treninzi održavaju u poslijepodnevnim i večernjim satima, no na pojedinim lokacijama postoje i jutarnji termini, ili se možete pak odlučiti na privatne treninge. Ako trebaš pomoć, pošalji upit na e-mail: a href="mailto:kmhercegovina@gmail.com">Krav Maga Hercegovina
Sve lokacije primaju nove članove. Možeš se priključiti u bilo kojem trenutku. Javi se instruktoru u terminu koji ti odgovara i dogovori detalje na KM Hercegovina kontakt
Prvi je trening probni i besplatan je. Na mrežnim stranicama pronađite termin koji Vam odgovara. Probajte! Odlučite! O svim svojim strahovima i pitanjima možete razgovarati s instruktorom prije ili poslije treninga.
Niti jednog se polaznika ne prisiljava na vježbe koje ne može odraditi. Svi redovito tijekom treninga piju vodu i brinu o hidrataciji. Svatko radi u svojem ritmu i napreduje onoliko koliko se sam posveti Krav Maga treninzima i tehnikama.
Na treningu se pokušava odraditi situacija što bliža stvarnoj. Bilo da se radi o napadima rukama i nogama ili kakvim oružjem, polaznike se smješta u kontekst određene stresne situacije. Pri napadima noževima, pištoljima i palicama (za napredne polaznike), koristi se gumena ili drvena oprema prema kojoj se svi ponašaju kao da je prava i stvarna opasnost.
Grupu je moguće i promijeniti (zbog selidbe ili da bude bliže poslu…). U dogovoru s instruktorom pronađe se novi termin koji bolje odgovara.
Pozdrav se izgovara onako kako se i piše – KIDA, a znači „naklon“ (eng. bow). Ima funkciju pozdrava i izraza međusobnog poštovanja i povjerenja između instruktora i njegovih polaznika. Izvodi se prvo naklonom licem prema naprijed i stiskom šaka ispred tijela. Lice je nebranjeno ispred instruktora čime polaznici izražavaju povjerenje u njega ili nju. To vrijedi i obratno. Povjerenje između instruktora i polaznika jako je važno, a ovom gestom pokazuju jedni drugima da neće doći do namjernog ozljeđivanja. Stisnute šake znače spremnost na borbu ili obranu od napada u svakom trenutku. Mala je razlika između civilnih i vojnih instruktora. Naime, vojni instrukori ne stisnu šake ispred sebe, već su im prilikom pozdrava ruke ispružene uz tijelo.
Grupa za odrasle predviđena je za muške i ženske polaznike starije od 16 godina. U tu grupu ulaze ljudi sa sličnim idejama i ciljevima: naučiti obraniti sebe i/ili svoje bližnje i usput se zabaviti. Instruktori Krav Mage u profesionalnoj i sigurnoj atmosferi uče svoje polaznike tehnikama i taktikama samoobrane. Glavni je cilj da treninzi Krav Mage pomognu svojim polaznicima da postignu željene ciljeve: snaći se u stresnim i problematičnim situacijama, dostići željenu formu ili ojačati. Trenira se s ljudima različite visine i težine u odnosu na samog polaznika.
Grupe u kojima treniraju i muškarci i žene zajedno pogodne su za učenje i stjecanje iskustava najsličnijih stvarnim problematičnim situacijama. Krav Maga učinkovit je sustav samoobrane koji je namijenjen svakomu, nevezano za dob ili spol, a zasnovan je na prirodnome ljudskom pokretu. Savršeno se uklapa u užurbani stil svakodnevice jer polaznika u kratkome roku može dovesti do određenog cilja
? KMG nudi tečajeve i obuku za potrebe svih sektora vojske, policije, specijalnih i antiterorističkih jedinica te osiguravajućih službi. Policijski je Krav Maga sustav postao službeni sustav policijske samoobrane u mnogim državama širom svijeta. Tajne službe, kao što su CIA i FBI, mnogi SWAT timovi i druge specijalne jedinice uspješno upotrebljavaju Krav Magu u svojim akcijama. Krav Maga Global izbjegava vid obuke u kojem se policijsko osoblje uvježbava za borbu u ringu ili pucanje u statične mete na streljani. Bilo da se radi o klasičnom policijskom osoblju ili o pripadnicima jedinica za specijalne namjene (poput antiterorističkih jedinica), obuka je prilagođena polaznicima kako bi se što bolje usavršili.
Krav Maga Global (KMG), u suradnji s najiskusnijim zaštitarskim tvrtkama i agencijama iz Izraela, nudi profesionalnu obuku zaštitarskog osoblja svih poslovnih područja. U okviru obuke pružena je visoka razina obrazovanja na polju sigurnosti štićenika i VIP bliske zaštite. Voditelji su instruktori najvišeg stupnja i kvalitete. Osigurani su nezaboravno iskustvo i obuka koja se može dobiti samo na tom mjestu.
Specijalistički program bavi se problematikom (u zadnje vrijeme sve češćom pojavom) kriminalaca i terorista, ali u svojoj osnovi zadire i u puno šire područje.
Namijenjen je profesionalacima, ali od njega koristi imaju i civili s obzirom na to da je zaštita treće osobe integralni dio kurikuluma redovnog treniranja Krav Mage. Program za security odrađuje se u Basic i VIP modulu. Polaznici obuke pripremaju se strogim režimom treninga da budu spremni na sva iznenađenja i stresne situacije (kad se radi o profesionalcima) te da su u stanju obraniti sebe i druge u slučaju potrebe (kad se radi o civilima).
Posao policajca ubraja se među najrizičnije poslove. Svakog trenutka policajac može doći u situaciju opasnu po njegov život ili po život nekog iz njegove blizine. Dužnost policajca je da ispravno reagira, bez upotrebe prekomjerne sile, ali s odličnom sposobnošću rješavanja bilo kojeg problema, uključujući i zaštitu svog kolege ili civila kad se takva potreba pojavi.
Mentalno se gradi borbeni duh, odlučnost i agresivnost, a poboljšava se funkcioniranje pod stresnim uvjetima. Kombiniranom obukom radi se na sve boljoj specifičnoj tjelesnoj pripremi i kondiciji. Polaznicima se jača sposobnost prihvaćanja udara/napada te dolaze do izražaja borbene sposobnosti. Definiraju se tehnike i sposobnosti koje pospješuju akcije (varijacije, simulacije), a stres se podiže na novu razinu tijekom Krav Maga misije. Polaznici uče borilačku taktiku (zasjede, varke, finte...) te obrambene taktike.
Modernim vojnim snagama potrebne su efikasne metode za obuku časnika i pripadnika cjelokupnih regularnih i specijalnih jedinica. Metode obuhvaćaju obrambene taktike, tehnike samoobrane, goloruke borbe i borbene vještine, borbe na bliskoj udaljenosti te situacije kad se vatreno oružje ne može/ne smije upotrijebiti.
Cilj je obuke izgradnja odgovornog pojedinca koji će ispravno funkcionirati pod stresnim uvjetima, s odlučnošću i agresivnošću (na poželjnom nivou). Rezultat je kompletan borac koji zna koristiti najefikasnije tehnike i taktike te nije samo „netko tko nosi oružje“.
Sve informacije možete pronaći na stranici www.kravmaga-hercegovina.ba gdje nam se možete direktno obratiti i preko kontakt forme.