Eyal Yanilov – Glavni instruktor KMG

glavni-instrukto-eyal-yanilov

Glavni instruktor : Eyal Yanilov Rođen je 1959. godine, a prvi trening Krav Mage održao je 1974. s Elijem Avikzarom koji je u to vrijeme bio jedan od najboljih instruktora, nakon čega Eyal počinje učiti Krav Magu pod vodstvom velikoga učitelja Imija Lichtenfelda, osnivača ove vještine. Eyal je pokazao izvanredan talent kao učenik i instruktor Krav Mage, a poslije i kao Imijev asistent.

Razvoj Krav Mage:Nakon što mu je Imi povjerio misiju, Eyal Yanilov stvara novi program Krav Mage kako bi ga prilagodio sukobima današnjice. Krav Maga postaje bolje organizirana, izgrađena na jedinstvenim nastavnim metodama. Yanilov dolazi na čelo asocijacije stručnoga komiteta izraelske Krav Mage i postaje ključna osoba u širenju svijesti o društvenoj vrijednosti Krav Mage, kao i njezinoj korisnosti za vojne i antiterorističke jedinice u Izraelu.

Yanilov se u potpunosti posvetio Krav Magi kako bi se ovo umijeće proširilo svijetom. Sredinom 80-ih godina prošloga stoljeća u SAD-u i sredinom 90-ih u Europi počinje s poučavanjem civila, vojnih jedinica i policijskog osoblja. Sve je krenulo prvim tečajem samoobrane, održanim 1981. godine za američke građane.


Globalna potražnja za treniranjem Krav Mage:
Zahvaljujući Yanilovu, Krav Maga postaje tražena u cijelom svijetu. Kako bi se mogao nositi s rastom ovoga trenda, Yanilov osniva Krav Maga Federaciju 1996. godine. On sam postaje predsjednik i glavni instruktor, ali pod budnim okom velikoga učitelja Imija. Krav Maga se širi diljem svijeta, a Yanilov trenira sve generacije svjetskih instruktora u više od 40 zemalja. Nakon Imijeve smrti 1998. godine, Yanilov preuzima odgovornost vođenja Krav Mage i njezina razvoja. Godine 2001. Yanilov objavljuje knjigu o samoobrani od oružanog napada koju piše sa svojim velikim učiteljem Imijem prije njegove smrti. Ova knjiga čini samo prvi dio priručnika, koji je ujedno jedini službeni priručnik i sastoji se od triju dijelova. U prvoj se knjizi govori o suočavanju s fizičkim sukobima te sukobima koji uključuju oružje, kao i nekim od temeljnih načela Krav Mage.