Krav Maga u prijevodu sa hebrejskog jezika znaci kontaktna borba.


ŠTO JE KRAV MAGA?

Praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja. Krav Maga je nastala u Izraelu pod pritiskom stvarnih životnih zahtjeva i uvjeta. Metodu je razvio Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyal Yanilov. Krav Magu upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta. Od 2010. godine, zbog širenja sustava, a da bi se istovremeno održala kvaliteta treninga, Eyal Yanilov osniva organizaciju – Krav Maga Global. KMG je danas prepoznata kao najprofesionalnija i međunarodno aktivna Krav Maga organizacija u svijetu. Krav Maga je horizontalan sustav, s jedinstvenim i logičnim pristupom. Laka je za učenje i pamćenje, izvodi se prirodno i instiktivno, te se praktično može upotrijebiti u stresnim uvjetima. Neke od važnijih sastavnica Krav Mage jesu jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke. 

Krav Maga obrađuje sljedeće teme:
Predostrožnost, prevencija, izbjegavanje i odstupanje.
Bacanja i padove u svim mogućim uvjetima, pravcima i kutovima.
Napade i kontranapade, izvedene na sve moguće distance, domete, kutove, pravce i ciljeve te izvedene iz svih mogućih pložaja.
Uporabu svih mogućih uobičajenih predmeta i prostora u obrambene svrhe.
Obrane od nenaoružanih napada: udaraca rukama, nogama i ostalim dijelovima tijela.
Oslobađanja od svih vrsta zahvata i držanja.
Obrane od svih mogućih prijetnji i napada nožem, oštrim predmetima, palicama, tupim predmetima i obranu od svih vrsta vatrenog oružja.
Obrane od jednog ili više napadača u svim tjelesnim položajima uključujući zatvoren ili otvoren prostor; u hodniku, na stepeništu, u automobilu.
Obrane u vodi, na svim vrstama zemljišta, u stojećem i sjedećem položaju, u pokretu, ležeći na leđima, boku ili potrbuške i kada su nam pokreti ograničeni.
Fizička i mentalna kontrola i razoružavanje.


 

Krav Maga priprema polaznika obuke da funkcionira u svim uvjetima i scenarijima, u svakom borbenom okruženju, ovisno od njihovih potreba, u riziku s kojim se susreću i u okviru radnog mjesta. Sadrži specijalni pristup, taktiku, tehniku, teme, drilove i metode za različite sektore: civile, pripadnike policijskih snaga, zatvorsko osoblje i stražare, vojsku, osoblje osiguranja, osoblje za blisku zaštitu, obavještajne agente, antiterorističke jedinice, specijalne jedinice itd. Ona omogućava i donosi tehnički, taktički, fizički i mentalni napredak i poboljšanje.


Sustav se sastoji od tri zasebne, ali integrirane, komponente:

Self-defense techniques – jezgra svih programa unutar sustava, polaznike se uči kako se obraniti od svih vrsta napada
Hand to hand combat – napredna razina učenja, koja podrazumijeva dobro poznavanje tehnika, a temelji se na mogućnostima prilagodbe u borbi, korištenju različitih taktika i dosezanju mentalnog stanja borca
3rd party protection – zaštita druge osobe, konkretno svojih bližnjih ili drugih u opasnosti, koja obuhvaća gore navedene komponente uz naglasak na zaštitu drugih, kao i na vlastitu sigurnosti.

 

Kome su namijenjeni Krav Maga treninzi?

Krav Maga učinkovit je sustav samoobrane koji je namijenjen svakome, nevezano za dob ili spol, a zasnovan je na prirodnom ljudskom pokretu. Savršeno se uklapa u užurbani stil svakodnevice jer polaznika u kratkome roku može dovesti do određenog cilja. Krav Maga treninzi su za sve koji žele biti (više) u formi, ojačati svoje samopouzdanje i naučiti tehnike samoobrane. Predviđeni su za osobe koji imaju slične ideje i ciljeve: naučiti obraniti sebe i/ili svoje bližnje i usput se zabaviti. Krav Maga instruktori profesionalnoj i sigurnoj atmosferi uče svoje polaznike tehnikama i taktikama samoobrane. Glavna je svrha da Krav Maga treninzi pomognu svojim polaznicima postići željene ciljeve; snaći se u stresnim i problematičnim situacijama, doći u formu ili ojačati. Metodika poučavanja i raznovrsni treninzi omogućuju svim polaznicima da dođu i ostvare svoje ciljeve, nevezano za dob, spol, kondicijsku spremu i prethodno znanje o borilačkim vještinama.

Pronađite najbližu dvoranu i dođite na probni trening.

Za svoje članove organiziramo trening-seminare

Polaznici koji su iskusniji u Krav Maga tehnikama imaju priliku i za dodatne seminare koji se organiziraju tijekom cijele godine. Budući da su se polaznici već naučili snalaziti u situacijama u kontroliranim uvjetima (dvorani), omogućuje im se primjena tog znanja i u u stvarnim uvjetima. Takvi se trening-seminari raznih tematika i provode u noćnim klubovima, javnom prijevozu, streljani, skučenim prostorima-Close quarters combat (CQC), vozilima (automobili), bazenima i sl. Vikendima se organiziraju planinarenja, a u ljetnim danima razni kampovi. Za prisustvovanje na takvim trening-seminarima potrebno je biti redovan član Krav Maga kluba i imati određeno predznanje/položen viši stupanj.