Krav Maga svoju najveću popularnost stječe upravo kroz civilni sektor.
Stvaranje civilne Krav Mage doprinijelo je razvoju novih tehnika.

Civilna Krav Maga je, kao što i sama riječ kaže, namijenjena civilima, odnosno svima koji žele naučiti primjenjive tehnike samoobrane koje će im pomoći da zaštite sebe ili svoje voljene. Redovitim treninzima Krav Mage mogu pristupiti sve psihofizički zdrave osobe koje nisu krivično osuđivane i protiv kojih se ne vodi krivični postupak.

Trening obuhvaća tehničke, mentalne, taktičke i fizičke elemente, koriste se moderne i sofisticirane metode obuke kako bi se omogućio brz, efikasan i sveobuhvatan proces učenja. Postoje realne razlike između segmenata sustava (primjerice vojska, policija, security), ali civilni je kurikulum osnova za sve, stoga iz njega proizlaze napredni specijalistički programi.

Većina je tehnika brza i efikasna i neiskusnom promatraču u prvom trenutku neće biti jasno što se točno dogodilo. Također joj nedostaje klasična koreografija, nazočna u većini drugih borilačkih sportova, nema kimona ili uniformi, a znanje se ocjenjuje stupnjevima, umjesto pojasevima ili titulama.

Primjereno stupnjevanju u civilnoj Krav Magi, obično se dvaput godišnje organizira provjera znanja. Stupnjevanje u Krav Magi podijeljeno je na kategorije:
P - practicioner (početnik), G - graduate (napredni), E - expert (ekspert) i master stupnjevi. Kategorije P, G i E sastoje se od pet razina, dok master ima tri razine.