Krav Maga je jedino oružje koje neprijatelj nikada ne može oduzeti vojniku.

Krav Maga je jedino oružje koje neprijatelj nikada ne može oduzeti vojniku.

Vojni sektor Krav Mage namijenjen je isključivo instruktorima i pripadnicima oružanih snaga. Vojnik je oruđe, alat koji država koristi kako bi očuvala svoje vitalne vrijednosti, normalan način života i blagostanje svojih građana. Krav Maga je razvijena za potrebe vojske, stoga je sustav Krav Mage morao biti osmišljen tako da ga može svladati svatko u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.

Krav Maga Global (KMG) sa svojim jedinstvenim i cjelovitim sustavom i znanjem prikupljenim iz cijeloga svijeta te kompetentnim instruktorima može pružiti visok stupanj obuke časnicima i pripadnicima regularnih i specijalnih jedinica.

Vojna se Krav Maga s dobrim razlogom predstavlja kao izvorište ovog sustava budući da je i nastala za potrebe vojske. No, obučavanje vojnoga osoblja ali i civilnih polaznika, prema ovom je kurikulumu specijalistički program. Zbog posebnih zahtjeva, specifičnih tehnika i situacijskih treninga, vojna se Krav Maga ne može u potpunosti miješati s civilnim sektorom. S druge strane, unutar civilnog sektora može se tek djelomično odgovoriti na potrebe treninga vojnog osoblja. Stoga je nužno imati ovakav specijalistički program za profesionalce.

Primjeri tehničkih elemenata:
Osnovni napadi bez oružja (udarci rukama i nogama, bacanja, gušenja itd.)
Osnovni napadi uz uporabu oružja (puška, nož, priručni alati - lopata itd.)
Samoobrana od svih napada i prijetnji protiv jednoga ili više naoružanih i/ili nenaoružanih napadača
Close Quarters Battle (CQB) i borba u urbanom okruženju (zgrade, brodovi, zračne luke); vojnik se susreće s iznenadnim napadom iz blizine ili se nalazi u situaciji kad nije moguće upotrijebiti vatreno oružje
Uhićenje i kontrola zatvorenika/osumnjičenog, kontroliranje drugih osoba
Izraelsko taktičko pucanje
Metode antiterorizma - zaustavljanje ”bombaša samoubojica”.