Krav Maga je jedino oružje koje neprijatelj nikada ne može oduzeti vojniku.


Vojni sektor Krav Mage namijenjen je isključivo instruktorima i pripadnicima oružanih snaga. Vojnik je oruđe, alat koji država koristi kako bi očuvala svoje vitalne vrijednosti, normalan način života i blagostanje svojih građana. Krav Maga je razvijena za potrebe vojske, stoga je sustav Krav Mage morao biti osmišljen tako da ga može svladati svatko u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.


Krav Maga Global (KMG) sa svojim jedinstvenim i cjelovitim sustavom i znanjem prikupljenim iz cijeloga svijeta te kompetentnim instruktorima može pružiti visok stupanj obuke časnicima i pripadnicima regularnih i specijalnih jedinica.


Vojna se Krav Maga s dobrim razlogom predstavlja kao izvorište ovog sustava budući da je i nastala za potrebe vojske. No, obučavanje vojnoga osoblja ali i civilnih polaznika, prema ovom je kurikulumu specijalistički program. Zbog posebnih zahtjeva, specifičnih tehnika i situacijskih treninga, vojna se Krav Maga ne može u potpunosti miješati s civilnim sektorom. S druge strane, unutar civilnog sektora može se tek djelomično odgovoriti na potrebe treninga vojnog osoblja. Stoga je nužno imati ovakav specijalistički program za profesionalce.

Primjeri tehničkih elemenata:
Osnovni napadi bez oružja (udarci rukama i nogama, bacanja, gušenja itd.)
Osnovni napadi uz uporabu oružja (puška, nož, priručni alati - lopata itd.)
Samoobrana od svih napada i prijetnji protiv jednoga ili više naoružanih i/ili nenaoružanih napadača
Close Quarters Battle (CQB) i borba u urbanom okruženju (zgrade, brodovi, zračne luke); vojnik se susreće s iznenadnim napadom iz blizine ili se nalazi u situaciji kad nije moguće upotrijebiti vatreno oružje
Uhićenje i kontrola zatvorenika/osumnjičenog, kontroliranje drugih osoba
Izraelsko taktičko pucanje
Metode antiterorizma - zaustavljanje ”bombaša samoubojica”.